Пономаренко В.І., Лисенко В.І., Милиця К.М. ЦИТОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОРГАНІЗМУ
Интернет-конференция - 2020 :: Секція 2. Фізична реабілітация, Фізична терапія, Ерготерапія, Фізичне виховання. Інклюзивна освіта
Страница 1 из 1
Пономаренко В.І., Лисенко В.І., Милиця К.М. ЦИТОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ОРГАНІЗМУ
Заходи збереження здоров’я і працездатності населення, продовження середнього віку життя, лікувально-профілактичного обслуговування людей похилого віку та інвалідів — мають велике соціальне значення.
В основі біологічних і соціальних функцій організму людини лежать енергетичні, пластичні та регуляторні процеси, пов’язанні з харчуванням.
Клітина є структурною, базовою одиницею життя. Її мітохондрії утворюють АТФ — універсальне джерело енергії для всіх біохімічних процесів організму.
Метою наукової роботи являється побудова середньодобового набору продуктів харчування на принципах раціонального, збалансованого підходу, продуктами антиоксидантної якості і стимулюючими виробітками власних здорових клітин (у т.ч. стовбурових) для побудови щоденного реабілітаційного раціону.
Ключовим розумінням властивості співвідношення рівня здорової клітини до ефективної реабілітації — є здорова мікрофлора шлунково-кишкового тракту (мікробіоту товстого кишечника рахують як «другий мозок» бо тільки в ньому всмоктується кальцій, головний чинник реабілітаційних процесів).
Тільки при нормальному протіканні обмінних процесів забезпечується ріст, розвиток, відновлення клітин, підтримується постійність внутрішнього середовища.
Вільні радикали також утворюються в організмі людини при біосинтезі простагландинів в роботі мітохондрій і фагоцитів. З ними пов’язують процеси старіння.
Існують публікації про розробку речовин, котрі можуть протистояти дії вільних радикалів (природні: насіння гарбуза, гриби, овес, насіння соняшника, сочевиця, дріжджі пивні, сир, зелений горошок, м’ясо, яйця).
Крім того доведений лікувальний ефект від здібності стовбурових клітин диференціюватись в клітини різних органів і тканин (злоякісні новоутворення, хвороби крові, серцево-судинних захворювань, розсіяний склероз, інсульт, захворювання Паркінсона і Альцгеймера, тощо).
Інтенсивно розробляються індуцированіплюропотентні стовбурові клітини, які утворені з соматичних клітин людини, з урахуванням індивідуальної специфіки пацієнта.
Нами складений середньодобовий базовий, збалансований продуктовий набір, який на 85% відповідає медичним і соціальним вимогам для організації реабілітації після перенесених хвороб та з профілактичною метою.
Рекомендуємо, для подальшої активної життєдіяльності, враховувати необхідність впливу на окислення вільних радикалів (вживання антиоксидантів, вітамін Е) та збільшити стимулювання зросту стовбурових клітин, переважно вживаючи жирну рибу (незамінні жирні кислоти), волоські горіхи (I,Fe,Co,Cu,Mn,Zn); курячі яйця (білки, селен, вітаміни групи В); чорний шоколад (розширює судини, забезпеченняO2); моркву (каротин від старіння); морська капуста (І); арахіс (арахідонова кислота); шпінат, авокадо.
Важливо, при індивідуальному підході при реабілітації комплексом рухів, харчування, психо-емоціонального впливу — оптимізувати умови для зростання нових клітин, насамперед стовбурових.
Список використаних джерел:
1. Глобальна стратегія ВООЗ в області раціону харчування, фізичної активності і здоров’я. Затверджена Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я РЕЗОЛЮЦІЯ 37.17 від 22.05.2004р.
2.Ванханен В.В., Ванханен В.Д., Козярін І.П. Раціональне харчування. Нутріціологія:підручник. Донецьк Донеччинна, 2001. с.24-95.
3.Нонхибел Д. Уолтон Дж. Химия свободны храдикалов. М. Мир, 1997. 606с.
В основі біологічних і соціальних функцій організму людини лежать енергетичні, пластичні та регуляторні процеси, пов’язанні з харчуванням.
Клітина є структурною, базовою одиницею життя. Її мітохондрії утворюють АТФ — універсальне джерело енергії для всіх біохімічних процесів організму.
Метою наукової роботи являється побудова середньодобового набору продуктів харчування на принципах раціонального, збалансованого підходу, продуктами антиоксидантної якості і стимулюючими виробітками власних здорових клітин (у т.ч. стовбурових) для побудови щоденного реабілітаційного раціону.
Ключовим розумінням властивості співвідношення рівня здорової клітини до ефективної реабілітації — є здорова мікрофлора шлунково-кишкового тракту (мікробіоту товстого кишечника рахують як «другий мозок» бо тільки в ньому всмоктується кальцій, головний чинник реабілітаційних процесів).
Тільки при нормальному протіканні обмінних процесів забезпечується ріст, розвиток, відновлення клітин, підтримується постійність внутрішнього середовища.
Вільні радикали також утворюються в організмі людини при біосинтезі простагландинів в роботі мітохондрій і фагоцитів. З ними пов’язують процеси старіння.
Існують публікації про розробку речовин, котрі можуть протистояти дії вільних радикалів (природні: насіння гарбуза, гриби, овес, насіння соняшника, сочевиця, дріжджі пивні, сир, зелений горошок, м’ясо, яйця).
Крім того доведений лікувальний ефект від здібності стовбурових клітин диференціюватись в клітини різних органів і тканин (злоякісні новоутворення, хвороби крові, серцево-судинних захворювань, розсіяний склероз, інсульт, захворювання Паркінсона і Альцгеймера, тощо).
Інтенсивно розробляються індуцированіплюропотентні стовбурові клітини, які утворені з соматичних клітин людини, з урахуванням індивідуальної специфіки пацієнта.
Нами складений середньодобовий базовий, збалансований продуктовий набір, який на 85% відповідає медичним і соціальним вимогам для організації реабілітації після перенесених хвороб та з профілактичною метою.
Рекомендуємо, для подальшої активної життєдіяльності, враховувати необхідність впливу на окислення вільних радикалів (вживання антиоксидантів, вітамін Е) та збільшити стимулювання зросту стовбурових клітин, переважно вживаючи жирну рибу (незамінні жирні кислоти), волоські горіхи (I,Fe,Co,Cu,Mn,Zn); курячі яйця (білки, селен, вітаміни групи В); чорний шоколад (розширює судини, забезпеченняO2); моркву (каротин від старіння); морська капуста (І); арахіс (арахідонова кислота); шпінат, авокадо.
Важливо, при індивідуальному підході при реабілітації комплексом рухів, харчування, психо-емоціонального впливу — оптимізувати умови для зростання нових клітин, насамперед стовбурових.
Список використаних джерел:
1. Глобальна стратегія ВООЗ в області раціону харчування, фізичної активності і здоров’я. Затверджена Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я РЕЗОЛЮЦІЯ 37.17 від 22.05.2004р.
2.Ванханен В.В., Ванханен В.Д., Козярін І.П. Раціональне харчування. Нутріціологія:підручник. Донецьк Донеччинна, 2001. с.24-95.
3.Нонхибел Д. Уолтон Дж. Химия свободны храдикалов. М. Мир, 1997. 606с.
Oleg23451995 поставил(а) лайк
Интернет-конференция - 2020 :: Секція 2. Фізична реабілітация, Фізична терапія, Ерготерапія, Фізичне виховання. Інклюзивна освіта
Страница 1 из 1
Права доступа к этому форуму:
Вы не можете отвечать на сообщения